Skip to main content

THEMA

Problemen in relatie tot de ander

Materialen voor gezonde sociale relaties

Kinderen kunnen in de war over wat gepast is en wat niet gepast is in een relatie. Ze kunnen ook moeite hebben om te begrijpen hoe ze moeten handelen als ze het gevoel hebben dat ze door iemand anders niet goed worden behandeld of wat ze goed moeten doen om anderen net wel goed te benaderen. Het gebruik van visualisaties en afbeeldingen kan kinderen helpen verschillende sociale situaties beter te begrijpen door hen een manier te bieden om op een interactieve en visuele manier aan de slag te gaan met wat het betekent om in een gezonde relatie te zijn. Ook kan het ondersteuning bieden  in omgaan met verschillende sociale cue’s en grenzen. Ze moeten leren communiceren en zich inleven in anderen. Visuele materialen vormen dan ook een krachtige manier om kinderen te helpen de relaties die ze met anderen hebben te begrijpen en te onderhouden. Hier vindt u diverse materialen om samen met kinderen te bouwen aan gezonde relaties.

Interactive activities

Video’s

Stories

Games

JE EIGEN MEGA TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN?

DOWNLOAD TOBI HIER!

WIL JE AAN DE SLAG MET EEN EIGEN TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT?

START DAN HIER EEN PRACHTIG SPEELS AVONTUUR OM KINDEREN TE HELPEN BOUWEN AAN VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN.

Nu tijdelijk speciale korting!

Groeibundels

De kinderen en gezinnen waarmee u werkt hebben vaak hun eigen unieke behoeften wanneer het gaat over het daadwerkelijk omzetten van de adviezen en inzichten uit behandeling en begeleiding naar hun alledaagse leven thuis en/of buitenhuis (vb. school). Een deel van deze kinderen en gezinnen ervaren het als helpend wanneer het veranderingsproces, de gewenste outcome of de inzichten uit behandeling en begeleiding worden vormgegeven op een concrete, tastbare en interactieve wijze. Het hebben van simpele tools die ze thuis opnieuw kunnen bekijken, aanraken en aanpassen kan dan bijdragen aan het zelfstandig implementeren van de inzichten in de praktijk. De tools zijn dan vaak voorzien van concrete en specifieke persoonlijke voorbeelden van hoe het gewenste resultaat er voor hun persoonlijk kan uitzien en hoe je daar stap voor stap kan geraken. Deze visuele en interactieve werkvormen kunnen op deze manier dan weer bijdragen aan het bouwen aan diverse bronnen voor veerkracht evenals nieuwe manieren van denken, doen en omgaan met voelen.

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen? (Zijn we even niet live? Laat dan gerust uw e-mailadres achter zodat we u eventueel alsnog te woord kunnen staan.)