Skip to main content

JULLIE VEERKRACHTONTDEKKINGSREIS BEGINT HIER!

Welkom!
Hier vertellen we je meer over onze speciale veerkrachtontdekkingsreis en laten we je kennismaken met onze productworkshop " De veerkrachtontdekkingsreis"!

"DE VEERKRACHTONTDEKKINGSREIS" PRODUCTWORKSHOPS

“Ben je op zoek naar kindvriendelijke manieren om kinderen te ondersteunen bij het ontdekken van wat hen helpt tijdens moeilijke momenten? Vind je het cruciaal dat kinderen een eigen stem hebben en wil je hierbij het tempo en de betekeniswereld van het kind op de eerste plaats zetten en op een leuke en visuele manier integreren? Dan zou de veerkrachtontdekkingsreis wel eens precies kunnen zijn wat je zoekt.”

 

De Veerkrachtondekkingsreis biedt kinderen en hun gezin de kans om, in het licht van specifieke uitdagingen, de voor hen belangrijke veerkrachtbronnen te ontdekken en in te zetten. Bij de veerkrachtontdekkingsreis trachten we de inzichten van belangrijke pioniers in het veld van veerkracht zoals o.a. Michael Ungar (sociaal-ecologische benadering) en Dr. Daniel J. Siegel (interpersoonlijke neurobiologie en een whole brain benadering op mental health en resilience) samen te brengen op een manier dat jij er als hulpverlener direct mee aan de slag kan gaan. Verschillende uit onderzoek aangetoonde veerkrachtbronnen werden reeds opgenomen in de tools die komen bij de Veerkrachtontdekkingsreis. De veerkrachtontdekkingsreis werd ontwikkelt als basis voor het samen vormgeven aan een laagdrempelig veerkrachtplan en de hieraan verbonden implementatie thuis- of in schoolomgeving.

DE VEERKRACHTONTDEKKINGSREISMATERIALENDOOS

De Veerkrachtontdekkingsreismaterialendoos bevat:
• 11 psycho-educatieve platen om kinderen te helpen bij het vinden van hun eigen veerkrachtbronnen, gebruikmakend van een whole brain benadering.
• 1 spelbord met reflectievragen om kinderen stap voor stap te begeleiden naar de voor hen belangrijke veerkrachtbronnen.
• 1  invulposter om samen met het kind zijn eigen veerkrachtplan te maken

• 1  digitale versie van invulposter om samen met het kind zijn eigen veerkrachtplan te maken, zodat je het zo vaak als nodig kan bijprinten.

• 1 Veerkrachtkussen om aan de hand van een interactieve op hersenintegratie gebaseerde communicatiemethode met kinderen in gesprek te gaan om verdere regulatievaardigheden voor beter sociaal en persoonlijk functioneren  te bevorderen.

• Gratis Bonus: Digitale toegang tot 30 extra groeibundels om de veerkrachtbronnen in het kind- of het gezinsveerkrachtplan verder te verdiepen en in te zetten thuis en buitenhuis.

DE VEERKRACHTONTDEKKINGSREIS PRODUCT WORKSHOP

Tijdens de productworkshop staan we stil bij:

  • Een Whole Brain benadering voor veerkracht
  • Kindontwikkeling als basis voor het geïntegreerde brain
  • De rol van een whole brain benadering voor het versterken van veerkracht bij kinderen (hoe een sociaalecologische visie voor veerkracht gepredisponeerd is in de manier waarop ons brein werkt).
  • De link tussen het zelf, de sociale context, regulatie vaardigheden, het brein en veerkracht.
  • Een speelse communicatiemethode om verdere breinintegratie te bevorderen en de neurale paden voor integratie verder te versterken.
  • Hoe te werken met de diverse tools om direct en gelijk aan de slag te gaan met het speuren naar veerkrachtbronnen in het werken met kinderen en gezinnen.

Na inschrijving ontvang je de Veerkrachtontdekkingsreismaterialendoos thuis gestuurd, zodat je na de workshop helemaal klaar bent om kinderen en gezinnen op een goed onderbouwde wijze mee op weg te nemen.

PRODUCTWORKSHOP AGENDA 2024

VOOR HULPVERLENERS

  • 26/09/2024: van 19.00 – 21.00
  • 28/11/2024: van 19.00 – 21.00

"Ontdek onderstaand alvast onze reeks psycho-educatieve video's voor onderweg! Echter, als je echt diepgaand aan de slag wilt vanuit een stevig theoretisch fundament, overweeg dan zeker deelname aan een van onze productworkshops.

Video 1:WELKOM/SESSIE 1

Video 2: HET ZAADJE/SESSIE 1
Wie ben ik!

Video 3: DE WORTELS/SESSIE 2
Veerkrachtpersonen/soorten hulp

Heb jij Tobi al in je bezit? Log dan in en ga rechtstreeks aan de slag met de extra activiteiten,

Video 4:`HET GRAS/SESSIE 3
Erbij horen/groepen

Heb jij Tobi al in je bezit? Log dan in en ga rechtstreeks aan de slag met de extra activiteiten,

Video 5:DE GRASPOL/SESSIE 4
Rolmodellen

Video 6: DE STENGEL/SESSIE 5
Helpende gedachten

Video 7:DE BLADEREN/SESSIE 6
Emoties/emotieregulatie vaardigheden

Video 8: BLOEMBLADEREN/SESSIE 7
Talenten/capaciteiten

Video 9: DE WOLKEN/SESSIE 8
Vroegere moeilijke gebeurtenissen

Video 10: DE VOGELS/SESSIE9
Doelen/dromen

Video 11:DE ZON/SESSIE 10
Dingen die anderen voor je kunnen doen

Video 12: EINDHALTE/SESSIE 10
Hoe aan de slag in je dagelijkse leven

Wil jij de veerkrachtontdekkingsreis volledig inzetten waarbij je rekening met het versterken van het geïntegreerde brein als basis voor veerkracht, waar je kan voortbouwen uit belangrijke informatie om deze reis goed te doen? Neem dan zeker een kijkje bij ons veerkrachtontdekkingsreis productworkshop met pakket.

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen? (Zijn we even niet live? Laat dan gerust uw e-mailadres achter zodat we u eventueel alsnog te woord kunnen staan.)