Skip to main content

THEMA

Familieproblemen

Materialen voor het samen bouwen aan een gezond gezinsleven.

Om de gezinscohesie te versterken, de communicatie binnen het gezin te bevorderen en relaties harmonischer te maken, is het belangrijk dat kinderen weten hoe ze zich beter kunnen uiten maar ook hoe de andere in het gezin zich voelt en wat zijn noden en wensen zijn. Ouders spelen hierin een grote rol, zij zijn de dragers van het gezin en dienen kinderen te ondersteunen in hun emotionele noden op een manier die bijdraagt aan de innerlijke veiligheid van een kind.

Visuele materialen kunnen een effectieve manier zijn voor kinderen maar ook andere gezinsleden om zich uit te drukken. Ze kunnen ook kinderen helpen hun emoties op een meer expressieve manier te onthullen of om op een speelse manier toch te bouwen aan de positieve rol die het kind heeft binnen een gezin. Hier vindt u materialen die kunnen ondersteunen bij het bouwen aan gezonde familierelaties, gezinscohesie als de gezinscommunicatie.

Interactive activities

Video’s

Stories

Games

JE EIGEN MEGA TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN?

DOWNLOAD TOBI HIER!

WIL JE AAN DE SLAG MET EEN EIGEN TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT?

START DAN HIER EEN PRACHTIG SPEELS AVONTUUR OM KINDEREN TE HELPEN BOUWEN AAN VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN.

Nu tijdelijk speciale korting!

Groeibundels

De kinderen en gezinnen waarmee u werkt hebben vaak hun eigen unieke behoeften wanneer het gaat over het daadwerkelijk omzetten van de adviezen en inzichten uit behandeling en begeleiding naar hun alledaagse leven thuis en/of buitenhuis (vb. school). Een deel van deze kinderen en gezinnen ervaren het als helpend wanneer het veranderingsproces, de gewenste outcome of de inzichten uit behandeling en begeleiding worden vormgegeven op een concrete, tastbare en interactieve wijze. Het hebben van simpele tools die ze thuis opnieuw kunnen bekijken, aanraken en aanpassen kan dan bijdragen aan het zelfstandig implementeren van de inzichten in de praktijk. De tools zijn dan vaak voorzien van concrete en specifieke persoonlijke voorbeelden van hoe het gewenste resultaat er voor hun persoonlijk kan uitzien en hoe je daar stap voor stap kan geraken. Deze visuele en interactieve werkvormen kunnen op deze manier dan weer bijdragen aan het bouwen aan diverse bronnen voor veerkracht evenals nieuwe manieren van denken, doen en omgaan met voelen.

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen? (Zijn we even niet live? Laat dan gerust uw e-mailadres achter zodat we u eventueel alsnog te woord kunnen staan.)