Skip to main content

THEMA

Problemen in relatie tot jezelf

Materialen voor het werken rondom emoties en het thema identiteit.

In een wereld waarin kinderen te vaak worden bestookt met berichten over hoe ze zich moeten gedragen of hoe ze moeten zijn om erbij te horen, is het belangrijk om hen de tools aan te reiken om  een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Ook kunnen moeilijke gebeurtenissen, afwezige ouders e.a. factoren ervoor zorgen dat kinderen minder positief over zichzelf gaan denken. Zelfvertrouwen is het resultaat van vele factoren, maar een van de belangrijkste is hoe we onszelf zien in relatie tot anderen. Visualisaties en afbeeldingen kunnen kinderen helpen in het bouwen aan zelfvertrouwen door ze uit te nodigen te reflecteren en zichzelf te zien in relatie tot andere mensen. Hier vindt u diverse materialen om samen met kinderen aan de slag te gaan met het thema identiteit.

Interactive activities

Video’s

Stories

Games

JE EIGEN MEGA TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN?

WIL JE AAN DE SLAG MET EEN EIGEN TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT?

START DAN HIER EEN PRACHTIG SPEELS AVONTUUR OM KINDEREN TE HELPEN BOUWEN AAN VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN.

SCHAF JE EIGEN TOBI HIER AAN!LEER HIER MEER OVER EEN WHOLE BRAIN BENADERING EN TOBI

Groeibundels

De kinderen en gezinnen waarmee u werkt hebben vaak hun eigen unieke behoeften wanneer het gaat over het daadwerkelijk omzetten van de adviezen en inzichten uit behandeling en begeleiding naar hun alledaagse leven thuis en/of buitenhuis (vb. school). Een deel van deze kinderen en gezinnen ervaren het als helpend wanneer het veranderingsproces, de gewenste outcome of de inzichten uit behandeling en begeleiding worden vormgegeven op een concrete, tastbare en interactieve wijze. Het hebben van simpele tools die ze thuis opnieuw kunnen bekijken, aanraken en aanpassen kan dan bijdragen aan het zelfstandig implementeren van de inzichten in de praktijk. De tools zijn dan vaak voorzien van concrete en specifieke persoonlijke voorbeelden van hoe het gewenste resultaat er voor hun persoonlijk kan uitzien en hoe je daar stap voor stap kan geraken. Deze visuele en interactieve werkvormen kunnen op deze manier dan weer bijdragen aan het bouwen aan diverse bronnen voor veerkracht evenals nieuwe manieren van denken, doen en omgaan met voelen.

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen? (Zijn we even niet live? Laat dan gerust uw e-mailadres achter zodat we u eventueel alsnog te woord kunnen staan.)