Skip to main content

THEMA

Materialen voor het omgaan met specifieke gebeurtenissen

Kinderen kunnen tijdens hun leven blootgesteld worden aan traumatische of moeilijke gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen kunnen van alles zijn. Al deze gebeurtenissen kunnen een invloed hebben op de geestelijke gezondheid van het kind en zelfs eiden tot langetermijneffecten. Sommige kinderen kunnen tijdens dergelijke moeilijke gebeurtenissen hun gevoelens niet uiten. Ze hebben misschien moeite om te verwoorden wat ze voelen, of ze weten misschien niet hoe ze de gebeurtenis die ze hebben meegemaakt, moeten verwoorden. Visualisaties en afbeeldingen kunnen worden gebruikt als hulpmiddel voor kinderen om zichzelf te uiten en hun emoties te verwerken. Hier kan u visuele interactieve materialen kopen gericht op het omgaan met moeilijke gebeurtenissen.

Interactive activities

Video’s

Stories

Games

JE EIGEN MEGA TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN?

DOWNLOAD TOBI HIER!

WIL JE AAN DE SLAG MET EEN EIGEN TOOLBIBLIOTHEEK VOOR VEERKRACHT?

START DAN HIER EEN PRACHTIG SPEELS AVONTUUR OM KINDEREN TE HELPEN BOUWEN AAN VEERKRACHT EN MENTAAL WELBEVINDEN.

Nu tijdelijk speciale korting!

Groeibundels

De kinderen en gezinnen waarmee u werkt hebben vaak hun eigen unieke behoeften wanneer het gaat over het daadwerkelijk omzetten van de adviezen en inzichten uit behandeling en begeleiding naar hun alledaagse leven thuis en/of buitenhuis (vb. school). Een deel van deze kinderen en gezinnen ervaren het als helpend wanneer het veranderingsproces, de gewenste outcome of de inzichten uit behandeling en begeleiding worden vormgegeven op een concrete, tastbare en interactieve wijze. Het hebben van simpele tools die ze thuis opnieuw kunnen bekijken, aanraken en aanpassen kan dan bijdragen aan het zelfstandig implementeren van de inzichten in de praktijk. De tools zijn dan vaak voorzien van concrete en specifieke persoonlijke voorbeelden van hoe het gewenste resultaat er voor hun persoonlijk kan uitzien en hoe je daar stap voor stap kan geraken. Deze visuele en interactieve werkvormen kunnen op deze manier dan weer bijdragen aan het bouwen aan diverse bronnen voor veerkracht evenals nieuwe manieren van denken, doen en omgaan met voelen.

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen? (Zijn we even niet live? Laat dan gerust uw e-mailadres achter zodat we u eventueel alsnog te woord kunnen staan.)